DIJALOG JE NAJVAŽNIJI Nova ambasadorka Amerike u Rusiji imala prvi sastanak
Foto: Printscreen/U.S. Embassy in Armenia

„Ambasadorka Lin Trejsi imala je danas prvi sastanak u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, gde se sastala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Rjabkovim”, saopštila je Ambasada na svom Telegram kanalu, preneo je TASS.

„Ambasadorka Trejsi posebnu pažnju posvećuje održavanju dijaloga između prestonica naših zemalja u periodu neviđenih napetosti, zaštiti interesa američkih državljana zatočenih u Rusiji, kao i održavanju veza između američkog i ruskog naroda”, dodala je Ambasada.

Nova ambasadorka SAD dočekana je u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije protestnim skupom, javile su RIA Novosti. Trejsi je stigla u Ministarstvo da uruči svoje akreditive. U blizini zgrade okupilo se nekoliko desetina studenata sa plakatima: „SAD su sponzor terorizma”, „Vi sejete smrt” i „Prestanite da zarađujete na tuđoj tuzi”. Oni su protestovali protiv američkog mešanja u događaje u Ukrajini i snabdevanja Kijeva oružjem.

Kada su ambasadorkina kola stigla do Ministarstva spoljnih poslova, studenti su je dočekali uzvicima „Amerika je teroristička zemlja”, na šta ona nije reagovala.

U Ministarstvu je ostala oko pola sata, a po izlasku iz zgrade odbila je da razgovara sa novinarima.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading