NOVI DETALJI KRVOPROLIĆA U JERUSALIMU Porastao broj nastradalih! Evo šta je prethodilo terorističkom napadu
Foto: Printscreen/Printscreen

U napadu je povređeno 10 ljudi.

Policija je navela da su osumnjičenu osobu za napad ubile snage bezbednosti nakon što je pokušao da pobegne, prenosi Jerusalim post.

Napad se dogodio u sinagogi u naselju Neve Jakov, a osumnjičeni napadač je pucao na ljude dok su iz nje izlazili.

Komesar policije Jakov Šabtaj je na putu do mesta incidenta.

Ekipe Hitna pomoći su na licu mesta i pružaju povređenima prvu pomoć.

"Videli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Zadobili su prostrelne rane i nisu davali znake života. Mogli smo samo da potvrdimo njihovu smrt", rekao je bolničar Fadi Dekidek. 

Dodaje da je troje ranjenih, uključujući 70-godišnju ženu u kritičnom stanju i da su evakuisani u bolnicu Hadasa na planini Skopus.

"Mi smo obučeni za ovo. Nažalost, ne možemo da zaboravimo teroristički napad, i svaki iznova doživljavamo. Nema šta da se radi, vreme je da se ponašamo profesionalno jer je to razlika između života i smrti", dodao je lekar Hitne pomoći sa lica mesta.

Ostali povređeni su 20-godišnji muškarac u teškom stanju i 14-godišnji tinejdžer, takođe u teškom stanju. 30-godišnji muškarac u kritičnom stanju i 60-godišnja žena u umerenom stanju evakuisani su u bolnicu Shaare Zedek, rekao je portparol MDA.

Do napada je došlo dan nakon što je devet Palestinaca ubijeno vatri na Zapadnoj obali koju su ispalile izraelske snage.

Izraelska vojska je zatim saopštila da su njihove snage bile na udaru vatre tokom „protivterorističke operacije hapšenja terorista Islamskog džihada“ u izbegličkom kampu u Dženinu i da su morali da upucaju nekoliko „neprijateljskih boraca“.

HOROR U JERUSALIMU! Pet osoba ubijeno u terorističkom napadu (VIDEO)

Napad na Dženin pratili su militanti iz Gaze koji su lansirali rakete na Izrael, a Tel Aviv je izvršio uzvratne vazdušne napade tokom noći.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading