VAŠINGTON TRLJA RUKE! Evo kako Amerika profitira od rata iako izdvaja milione za Ukrajinu!
Foto: EPA/Foto: EPA

Naime, moglo bi da dođe do povećane potražnje za američkom vojnom opremom jer će zapadne zemlje morati da popune zalihe naoružanja i vojne tehnike koju su isporučile Ukrajini.

Istraživanje organizacije je pokazalo da bi Amerika mogla da zaradi ogromnu sumu novca prodajom oružja i opreme stranim zemljama u okviru programa "Foreign Military Sales" ili direktnom komercijalnom prodajom od strane američke industrije.

Napominje se da bi zamena oružja koje su saveznici iz NATO-a poslali Ukrajini za američku vojnu opremu „mogla da poboljša njihove sposobnosti i izgradi efikasnije vojno sredstvo odvraćanja“.

Istovremeno, list "Difens njuz" navodi da "brojka od 21,7 milijardi dolara nije skroz tačna jer nisu uzete u obzir prognoze budućih odluka zemalja saveznica".

Ranije je agencija Rojters saopštila da zapadni saveznici predlažu da se Ukrajini isporuči više oružja, ali da pitanje isporuke tenkova ostaje nerešeno.

Tokom sastanka u američkoj vojnoj bazi "Ramštajn" u Nemačkoj ministar SAD Lojd Ostin izjavio je da saveznici nisu mogli postići dogovor i isporuci tenkova "abrams" i "leopard" Kijevu. Međutim, najavljen je novi paket američke vojne pomoći Ukrajini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading