BELORUSIJA VRIJE OD RUSKIH VOJNIKA! "Spremni smo!"
EPA

Šef beloruske države je, posebno, saslušao izveštaj o završetku borbene koordinacije jedinica i formacija regionalne vojne grupe.

Predstavnik ruskih Oružanih snaga izvestio je Lukašenka da su ruske „jedinice zajedno sa jedinicama Oružanih snaga Belorusije na poligonima republike održale vežbe, komandno-štabnu obuku u okviru pripreme savezničkih snaga“.

On je istakao da su ruske jedinice spremne za ispunjavanje predviđenih zadataka i zahvalio beloruskoj strani za pomoć u delu aktivnosti koje se tiču obuke ljudstva.

Prethodno je pres služba Ministarstva odbrane Belorusije saopštila da Minsk i Moskva nastavljaju da u okviru vojne bezbednosti povećavaju regionalnu vojnu grupu na teritoriji Belorusije. U saopštenju se dodaje da se proces odvija po fazama i da u Belorusiju nastavljaju da stižu vojno osoblje, naoružanje, vojna i specijalna oprema Oružanih snaga Rusije.

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je ranije da su se Minsk i Moskva zbog zaoštravanja situacije na zapadnim granicama Savezne države dogovorili o raspoređivanju regionalne vojne grupe dve zemlje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading