MEDIJI U NEMAČKOJ "OPLELI" PO ŠOLCU "Razočarao je..."
Alo

- Prošlo je deset meseci, a hrabrost i odlučnost koji su bili prisutni u govoru 'zeitenvende' su gotovo nestali - navodi se u članku.

Prema rečima autora, aktuelna vlast ne čini ništa dobro ni za sebe ni za Nemačku. Nisu uspeli da krenu novim putem.

- Nije iznenađujuće što je do kraja godine rejting Šolca i njegove vlade dostigao nove anti-rekorde - zaključio je novinar.

Ranije su u Nemačkoj objavili reč godine. Postali su reč "zeitenvende", koja se na ruski prevodi kao "promena era" ili "prelazak u novu eru". Lingvisti iz Društva nemačkog jezika u Visbadenu svoj izbor su opravdali činjenicom da se ovaj koncept često čuo iz Šolcovih usana nakon početka ruske specijalne operacije na teritoriji Ukrajine.

Nemačka kancelarka je krajem februara rekla da će Nemačka u svetlu dešavanja oko Ukrajine povećati izdatke za odbranu. Cilj najavljenih reformi je da se napravi „borbeno spreman, visoko modernizovan Bundesver“. Napomenuo je da će to zahtevati značajne troškove.

Rusija nastavlja vojnu specijalnu operaciju na teritoriji Ukrajine, čiji je početak Putin najavio 24. februara. Njeni ciljevi su navedeni kao potreba da se zaštite stanovnici Donbasa , „koji su osam godina bili izloženi maltretiranju, genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema rečima predsednika, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu, prenela je RIA.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading