ZABRINJAVAJUĆI PODACI Prema istraživanju nemačka omladina sve više puši - udeo pušača među maloletnicima preko 15 odsto!
Foto: Shutterstock

Među mladima u Nemačkoj sve je više pušača, pokazalo je danas objavljeno redovno istraživanje o broju pušača u Nemačkoj.

„Udeo pušača među maloletnicima između 14 i 17 godina porastao je na preko 15 odsto“, prema nemačkom istraživanju pušenja (Debra).

RUSIJU NISU BACILI NA KOLENA Nemci o uticaju sankcija i potezima Moskve koji su ublažili udar

Studija pokazuje da će se 2022. godine broj pušača u ovoj starosnoj grupi povećati za skoro pet odsto. U prethodnih šest istraživanja procenat ljudi koji su se izjasnili kao pušači nije prelazio 10 odsto. U poslednjih 12 meseci taj procenat se skoro udvostručio sa 8,72 na 15,9 odsto. Kod mlađih odraslih u starosnoj grupi od 18 do 24 godine, porast je nešto blaži, sa 36-1 na 40,8 odsto, prenosi portal Index.hr.

Velika zabrinutost

Nemački ministar zdravlja rekao je da prvo treba analizirati podatke iz ovog istraživanja, ali da oni već daju povoda za „veliku zabrinutost”. Lauterbah je u intervjuu za Spiegel Online rekao da Nemačka, kada je reč o borbi protiv zavisnosti od duvana, kaska za Skandinavijom, Holandijom i Velikom Britanijom.

„I dalje imamo cigarete na vidljivom mestu, a reklamiranje je, na primer, dozvoljeno u bioskopima. Moramo da uradimo mnogo više da zaštitimo decu i mlade“, rekao je Lauterbah.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading