RAZGOVORI DVOJICE LIDERA Putin i Modi pričali telefonom o situaciji u Ukrajini
Tanjug

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa indijskim premijerom Narendrom Modijem o situaciji u Ukrajini, saopštila je danas pres služba Kremlja.

OPASAN INCIDENT IZMEĐU DVE VELIKE SILE! Pripucali jedni na druge!

Kako se navodi u saopštenju, Putin je, na Modijev zahtev, dao principijelne ocene u kontekstu ruske politike prema ukrajinskom pitanju.

Putin i Modi su razgovarali i o značaju nastavka bliske saradnje Rusije i Indije u međunarodnim organizacijama, s obzirom na to da Indija trenutno predsedava G20 i Šangajskom organizacijom za saradnju.

RAZGOVORI DVOJICE LIDERA Putin i Modi pričali telefonom o situaciji u Ukrajini

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kremlj je saopštio da su se dva lidera dogovorila da nastave lične kontakte.

Blumberg je ranije objavio da je Modi navodno odbio da održi godišnji sastanak sa ruskim predsednikom ove godine, preneo je TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je tu informaciju, uz obrazloženje da takvi razgovori nisu ni bili u Putinovom planu i napomenuo da će biti dogovoren raspored kontakata Putina i Modija u narednoj godini.

Na osnovu deklaracije o strateškom partnerstvu iz 2000. godine, lideri Rusije i Indije se sastaju godišnje, ali 2020. godine zbog pandemije samit nije mogao da bude održan. Putin je bio u poseti Nju Delhiju u decembru 2021.

Putin i Modi su se tokom ove godine sastali tokom septembarskog samita Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Samarkandu, podseća ruska agencija.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading