INFLACIJA SE NE SMIRUJE, TALAS PROTESTA SE ŠIRI Britanska vlada poručuje sindikatima: Ovo nije vreme za štrajk - ako do njega ipak dođe, država ima sledeći plan
EPA

Velika Britanija se već suočava sa protestima i štrajkovima poštanskih radnika i industrijalaca u nekoliko sektora, a medicinske sestre i radnici Hitne pomoći u Engleskoj i Velsu najavili su da će stupiti u štrajk kasnije ovog meseca, jer su nezadovoljni uslovima rada i platama.

BRITANCI KLOPAJU STOČNU HRANU Kriza naterana ostrvljane na drugačiju ishranu

Već nekoliko puta vlada je pozivala radnike da se uzdrže od štrajka, navodeći da zbog inflacije plate ne mogu da porastu, a čak i ako bi ih povećali, inflacija bi dodatno porasla.

"Naša poruka sindikatima je da 'Ovo nije vreme za štrajk, ovo je vreme da pokušamo da pregovaramo'. Ali u odsustvu toga, važno je za vlast da ima plan za vanrednu situaciju", rekao je Nadim Zahavi za Skaj njuz. Kao primer, naveo je da vojnici mogu da voze sanitete.

Premijer Riši Sunak, koji je na vlasti nešto više od mesec dana, suočava se sa gomilom problema, koji bi mogli da dovedu i do recesije.

Sandej tajms objavio je da bi Sunak moga da ukine pravo na štrajk u javnom sektoru, uključujući zdravstveni i obrazovni sistem i vatrogasce.

Nastavnici širom Škotske štrajkovali su prvi put u gotovo četiri decenije, nakon neuspeha u pregovorima oko plata, dok nastavno osoblje u Engleskoj i Velsu glasa o tome da li će štrajkovati.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading