"ISTORIJSKI UDARAC MOSKVI" Šef britanskih špijuna izneo detalje koji su i Putina iznenadili
Foto: Alo/ilustracija

On je istakao da je ogroman broj ruskih zvaničnika proteran iz celog sveta, a iz Evrope njih 600. Više od 400 proteranih je osumnjičeno za špijunažu.

Mekalam je opisao kako je Britanija koristila „dobro isprobane metode proterivanja“ usvojene nakon trovanja Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije u Solsberiju u Engleskoj 2018. godine, posle čega je i usledio talas diplomatskih proterivanja.

CILJ JE POGOĐEN! Ruski pilot u akciji, brzo je doneo odluku (VIDEO)

On je rekao da je Britanija odbila više od 100 zahteva za ruske diplomatske vize, navodeći kao razlog nacionalnu bezbednost.

– Reč je o tome da Velika Britanija mora da bude spremna za rusku agresiju u budućnosti. Nešto od toga biće prikrivena agresija, sa kojom će se MI5 boriti i poraziti je. Ali većina će, kao i trenutna situacija sa energentima, biti otvorenog tipa, rekao je on.

On je upozorio da su „tajna oružja“ Rusije sajber-napadi, dezinformacije, špijunaža i mešanje u britanski demokratski proces, i tvrdi da je MI5 naporno radio da Velika Britanija bude „najteže moguće operativno okruženje za rusku tajnu akciju“.

On je posebno pomenuo pretnju koju predstavljaju oligarsi povezani sa Putinom.

- Uspešno smo izbacili neke njihove igrače iz igre, a oni sada krive jedni druge u svojoj svlačionici, ali opet će nas napasti, rekao je on koristeći fudbalsku analogiju.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading