ZAŠTO JE TRAMP IZABRAO OHAJO ZA POSLEDNJI MITING PRED IZBORNI DAN? Demokrate kandidovale čoveka koji može sve da preokrene
Foto: AP/Joe Rondone

Međutim, na današnjim izborima za mesto senatora demokrate su kandidovale Tima Rajana koji je već 10. mandat kongresmen i veoma je specifičan jer kritikuje aktuelno liderstvo demokrata, uključujući i predsednika SAD Džoa Bajdena, za kojeg je izjavljivao da ne treba ponovo da se kandiduje 2024. Rajan je, kao takav, podoban i prihvatljiv i republikanskim biračima.

UZ to, ovo je “otvoreno senatorsko mesto” jer se republikanski senator u dva mandata Rob Portman nije ponovo kandidovao, a otvorena mesta na izborima su najčešće kompetitivna.

Zato su procene da bi demokrate mogle da ugroze Džej-Di Vensa (republikanski kandidat 38 godina) koji je iz grupe anti-trampista (2016. napisao je memoare koje često citirala i Hilari Klinton) prešao u "pro-Tramp" kandidata. Bivši predsednik SAD Donald Tramp pridobio ga je kao iskreni vođa svog pokreta i politikom po pitanjima migracije i odnosa prema Kini.

Tramp prvo nije želeo da mu pruži direktnu podršku, a onda je odlučio da ga podrži i da se pojavi na njegovom predizbornom mitingu u Dejtonu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading