OVAKVO UNIŠTAVANJE NIJE VIĐENO OD 2015. GODINE Žestoka odmazda ruske i sirijske vojske (VIDEO)
Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Prema rečima vođa terorista, prvi put od 2015. godine su pretrpeli ovako velike gubitke u ljudstvu.

U zoru 6. novembra, sirijske raketne snage i operativno-taktička avijacija nanele su su izvršili masovni napad za obuku militanata terorističke organizacije Hajat Tahrir aš Šam (HTŠ) zapadno od sirijskog Idliba.

 

 

Identifikovan od strane ruskih dronova, kamp je istovremeno pretrpeo koordinisan napad iz različitih pravaca nekoliko višecevnih bacača raketa Uragan i Smerč. Kao rezultat napada, 92 terorista su ubijena na licu mesta, 135 je ranjeno. Među uništenim teroristima naknadno su identifikovani terenski komandanti grupe HTŠ Sadam Al Dedali i Abdul Al Ahmed.

Nakon napada sirijske raketne artiljerije na teroriste, avion Su-24M je sravnio pećinu sa opremljenom radionicom za servisiranje dronova, kamufliranom mobilnom stanicom za elektronsko ratovanje i petnaestak spremnih bespilotnih letelica su uništene preciznim bombardovanjem..

Sirijska vojska je presrela komunikaciju terorista preko radio veze, i prema rečima čelnika HTP-a, ovaj napad je najprecizniji i najrazorniji po šteti u ljudstvu za čitav period vojne operacije u Sirijskoj Arapskoj Republici.

Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je napad bio odgovor na masovni napad deset terorističkih bespilotnih letelica na položaje vladinih trupa u zoni deeskalacije u provinciji Idlib, kada je ubijeno i ranjeno deset sirijskih vojnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading