SERGEJ LAVROV: Još ne vidimo nikakav rezultat koji podrazumeva uklanjanje prepreka na izvoz ruskog đubriva i žitarica
Printscreen

 

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov saopštio je danas da Moskva i dalje ne vidi nikakav pomak kada je u pitanju ukidanje ograničenja na ruski izvoz žitarica i đubriva uprkos povratku primeni Crnomorske inicijative.


„Kao što znate, nastavljena je primena sporazuma o izvozu ukrajinaskog žita. Istovremeno, još uvek ne vidimo nikakav rezultat u vezi sa drugim delom sporazuma koji je predložio generalni sekretar UN, koji podrazumeva uklanjanje prepreka na putu izvoza ruskog đubriva i žitarica“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle razgovora sa potpredsednikom vlade Jordana Ajmanom Huseinom Abdulahom Al-Safadijem.

 

LAVROV Neprijateljske države su pokrenule punopravni hibridni rat protiv Rusije



Dodaje da je je potrebno preduzeti „ozbiljne korake“ kako bi se u budućnosti održao sporazum o izvozu žita, prenosi TAS S.

„Najozbiljnije korake treba učiniti u bliskoj budućnosti kako bi se održao sporazum, posebno u drugom delu, jer je količina đubriva i žita iz koje se izveze iz Rusije, neuporedivo veća od onih iz Ukrajine", rekao je Lavrov.

Lavrov je izrazio zadovoljstvo na pomoći Turske prilikom potpisivanja dogovora koji garantuju da neće biti ponovljenih pokušaja da se humanitarni koridori za izvoz žita u Crnom moru iskoriste u vojne svrhe.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading