DŽO BAJDEN ŠOKIRAO JAVNOST "Sutra mogu da padnem mrtav"
Foto: Printscreen/Youtube

Njegovi komentari dolaze usred široko rasprostranjene zabrinutosti zbog njegovog navodnog pogoršanja zdravlja i redovnih grešaka.

Na snimku iz intervjua za MSNBC objavljenom u nedelju, Bajdena (79) su pitali šta bi rekao Amerikancima koji nisu sigurni da li bi trebalo da traži reizbor zbog svojih poodmaklih godina.

"Mislim da je legitimna stvar brinuti se za bilo čije godine, uključujući i moje", odgovorio je, opisujući sebe kao "velikog poštovaoca sudbine".

"Mogao bih da dobijem bolest sutra. Mogao bih, znate, sutra da padnem mrtav", dodao je.

DŽO BAJDEN ŠOKIRAO JAVNOST

EPA

 

Međutim, Bajden je dalje rekao da je najbolji način da se proceni njegovo zdravlje posmatrati ga.

"Znaš, da li ja usporavam? Zar nemam isti tempo?" upitao je, sugerišući da ako Amerikanci nisu sigurni u njegove sposobnosti, treba da podrže drugog kandidata.

"Sada, kucni u drvo, neću da se šalim, dobro sam zdravlja", rekao je on i dodao da dobro funkcioniše i fizički i psihički.

Ranije ovog meseca, sekretar za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer potvrdila je da Bajden namerava da se kandiduje za reizbor 2024.

Međutim, u julu je Njujork tajms objavio, pozivajući se na izvore, da njegove godine sve više postaju problem za njegovu administraciju. Zvaničnici koje je taj list intervjuisao priznali su da energetski nivo američkog lidera nije ono što je nekada bio i da "tiho paze" na njega.

Njihova zabrinutost je dodatno potkrepljena ponavljajućim gafovima od strane predsednika. Prošle nedelje, video je postao viralan na društvenim mrežama na kojem se vidi da je Bajden izgledao zbunjen dok se mučio da izađe sa bine na mitingu u Pitsburgu u Pensilvaniji.

Krajem septembra dogodio se još jedan incident na događaju u Beloj kući u kojem je predsednik greškom pozvao predstavnicu Džeki Valorski, koja je poginula u saobraćajnoj nesreći u avgustu. U očiglednom pokušaju da kontroliše štetu, Bajdenov sekretar za štampu je objasnio da je Valorski "na pameti" jer je predsednik "već planirao da poželi dobrodošlicu porodici kongresmenke u Belu kuću".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading