BRITANSKA VLADA NA IVICI KOLAPSA Pljušte otkazi u državnom vrhu, raste nezadovoljstvo građana
EPA

Braverman tvrdi da je neposredni povod za njen odlazak iz vlade posle 43 dana na poslu bio taj što je poslala „važan dokument“ sa svoje privatne imejl adrese. Ona je navela da „prihvata odgovornost“ za svoju grešku, prenosi "Gardijan".

Ostavka ministarke unutrašnjih poslova i žestoke kritike koje je pretrpela u parlamentu učinili su opstanak premijerke i njene vlade još neizvesnijim. Osim opozicionih i mnogi poslanici vladajuće Konzervativne stranke nezadovoljni su radom vlade, navodeći da je ona „u kvaru“, prenosi "BBC".

Podsetimo, nekoliko dana ranije Tras je smenila ministra finansija Kvasija Kvartenga i na njegovo mesto postavila Džeremija Hanta, povlačeći istovremeno plan o smanjenju poreza. Iako je izgledalo da će to barem na neko vreme konsolidovati vladu, ostavka ministarke Braverman pokazuje suprotno.

Prema rezultatima ankete koju je sprovela renomirana agencija YouGov 77 odsto Britanaca nije zadovoljno radom vlade, iako je premijerka odustala od radikalnih reformi smanjenja poreza. Čak 87 odsto anketiranih navelo je da vlada loše upravlja privredom, a kriza troškova života sve je gora.


Septembarska inflacija u Velikoj Britaniji premašila je 10 odsto zbog rastućih cena hrane, pokazali su zvanični podaci, saopštila je u sredu Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS). Prema saopštenju, indeks potrošačkih cena (CPI) popeo se na 10,1 odsto, nakon 9,9 odsto u avgustu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading