MASOVNI PROTESTI U PARIZU Francuski demonstranti pozivaju na izlazak iz NATO-a (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Demonstracije reflektuju slične skupove koji se održavaju širom Evrope u suprotnosti sa podrškom njihovih vlada ratu u Ukrajini.

Konstantno snabdevanje oružjem uglavnom članica NATO-a produžilo je sukob u istočnoj Evropi, što je dovelo do stradanja civila zatečenih u unakrsnoj vatri.

Kada je Rusija izrazila opravdanu zabrinutost zbog širenja vojske NATO-a na istok prema njenoj granici, otvorila je vrata diskusijama, pregovorima i predlozima o bezbednosnim garancijama.

Međutim, oni su ignorisani, za šta su mnogi kritičari tada rekli da će dovesti do vojne konfrontacije koja će povrediti obične Evropljane.

U ovom slučaju, ukrajinski civili plaćaju cenu životom, a obični civili padaju u siromaštvo. Ruski osećaj nesigurnosti pred Severnoatlantskim savezom delovao je prilično iskreno, ali kritičari kažu da je medijsko izveštavanje odbacilo prvobitnu zabrinutost Moskve.

Protivljenje NATO-u je snažno u Evropi. Samiti vojne alijanse uvek su propraćeni antiratnim demonstracijama.

Opoziciona partija "Francuski patrioti" ponovo je pozvala na demonstracije nakon prvobitnih protesta koji su održani 3. septembra. Demonstranti traže da Makron napusti funkciju i povuče se i iz NATO-a i iz Evropske unije.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading