OVAKO JE SABOTIRAN SEVERNI TOK! Poljska televizija objavila simulaciju (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Televizijski kanal je prikazao simulaciju prema kojoj su dronovi izazvali eksplozije na cevima, ali nije precizirao na koji su način oni dospeli na morsko dno.

O SABOTAŽI NA GASOVODU I U UJEDINJENIM NACIJAMA: Poljski zvaničnik zahvalio SAD na tviteru, uz slike Severnog toka, pa obrisao objavu

U ponedeljak je istovremeno došlo do curenja gasa na gasovoda kojima se ruski gas isporučuje Evropi. Prema informacijama vlasti Danske i Švedske, otkriveno je da gas curi na dva mesta na „Severnom toku 1“ i na jednom mestu na „Severnom toku 2“ u oblasti ostrva Bornholm. Nemačka, Danska i Švedska ne isključuju mogućnost da je reč o planiranoj diverziji.

 

 

Operater gasovoda „Nord strim AD“ je saopštio da je vanredna situacija na gasovodima bez presedana i da je nemoguće proceniti rokove za remont. Kremlj je ove incidente nazvao „diverzijom bez presedana i činom međunarodnog terorizma“.

Glavno tužilaštvo Rusije je pokrenulo krivični postupak zbog čina međunarodnog terorizma. Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski je izjavio da je hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog ovih diverzija sazvana za petak u 21.00 sat po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas i na Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading