OLUJA JE STIGLA, SAKRIJTE SE Florida se panično priprema za udar uragana 4. stepena (FOTO/VIDEO)
EPA

Posle nekoliko dana priprema, uragan Ian u sredu je počeo da zapljuskuje obalu Meksičkog zaliva Floride sa snažnim vetrovima i kišom, što je navelo vlasti da upozore stanovnike da se povuku dok je oko oluje kategorije 4 vrebalo na obali.

U 7 ujutro po istočnom vremenu, Ian je bio oko 130 km/h jugozapadno od Punta Gorde na Floridi, noseći maksimalnu brzinu vetra od 250 kilometara na sat, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane.

On je unapredio Ian u „izuzetno opasan“ uragan kategorije 4, iako se kaže da se očekuje da će oluja donekle oslabiti nakon što stigne na kopno.

„Oluja je stigla“, rekao je direktor Odeljenja za vanredne situacije Floride Kevin Gatri na konferenciji za novinare. "Ostanite u kući. Klonite se prozora."

 

 

Guverner Floride Ron DeSantis upozorio je da ljudi u četiri okruga na obali Meksičkog zaliva više nisu bezbedni za evakuaciju i pozvao stanovnike da siđu sa puteva i ostanu unutra.

"Vreme je da se sakrijete i pripremite za ovu oluju. Ovo je snažna oluja koju treba tretirati kao da se tornado približava vašem domu", rekao je on. "Ovo će biti gadan, gadan dan ili dva dana. Ovo će biti težak deo."

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading