MILO OPET MRAČI Đukanović priziva jedinu šansu za spas
Alo

Ðukanovic:CG izvesno pred parlamentarnim izborima

"Da li će se ta većina, koja je stvorena nakon parlamentarnih izbora 2020. godine dogovoriti da formira još jednu, treću Vladu za dve godine, ili ćemo se odmah svi dogovoriti da je to bespotrebno i da treba što pre doći do vanrednih parlamentarnih izbora u ovom trenutku ne mogu nagađati. Ali izvesno mogu reći, čak i kad bi se formirala treća vlada, bila bi kratkog daha", kazao je Ðukanović.

Kazao je da očekuje da Crna Gora dobije stabilnu Vladu koja će je voditi putem evropskog razvoja, te da bi to trebalo da se dogodi što pre.

"To bi trebalo da se dogodi što pre. Ove dve godine političkog iskustva smatram potpuno izgubljenim. Mislim da je potrebna ozbiljna, odgovorna, politička vlada, a nju očigledno ne možemo dobiti od stranaka pobednika od 30. avgusta. Odatle i moj stav da izbori budu u naredna dva, tri meseca", naveo je Ðukanović u intervjuu za Juronjuz (Euronews).

Kako je ocenio, Vlada Dritana Abazovića je CG vratila u prošlost na neodgovoran način potpisujući temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Komentari (0)

Loading