RUSKI BUMERANG Bolan udarac Evropskoj uniji
Foto: Shutterstock/Ilustracija A.V.

U bliskoj budućnosti, zemlje EU će se suočiti sa novim problemima vezanim za približavanje hladnog vremena. Do ovog zaključka su došli novinari češkog medija Seznam zprávy. 

U tekstu se navodi da su se zemlje Evropske unije suočile sa najtežim posledicama energetske krize. Odluka Brisela da pokrene ekonomsku borbu sa Rusijom stvorila je opasne probleme za celu Evropu. Zbog nestašice sirovina u državama članicama obustavljena je proizvodnja, rastu cene komunalija i hrane, a donose se i određena ograničenja vezana za grejanje stanova.

Novinari su primetili da su Česi već počeli da shvataju šta Evropsku uniju čeka ove zime. Oni shvataju da je Brisel zauzeo izuzetno opasnu poziciju, zbog čega rizikuje da se suoči sa novim problemima. Za mesec dana Evropa će se naći u teškom položaju, pošto neće moći da se obezbedi energetskim sirovinama bez pomoći Rusije.

- Nesrećna istina je da će energetska kriza biti sa nama narednih nekoliko godina - piše u tekstu.

Napominje se da će Evropa morati da izvuče prave zaključke iz trenutne situacije. Brisel mora da prepozna da će se bez ruskih energetskih sirovina evropske zemlje suočiti sa potpunom ekonomskom degradacijom i drugim opasnim posledicama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading