BELGIJSKI PREMIJER TRAŽI OD EVROPSKE UNIJE: "Obuzdajte cene struje i gasa !"
EPA

Premijer Belgije Aleksander De Kro najavio je danas će tražiti da se na nivou EU obuzda rekordni rast cena struje i gasa.

- Bio sam jedan od prvih koji su ukazali da ne možemo nastaviti da rešavamo problem cena kroz smanjenje poreza, nego da cene moramo da blokiramo. To se može učiniti samo zajednički sa drugim evropskim zemljama - izjavio je premijer De Kro, preneli su belgijski mediji.

On je najavio da će tokom sledećih nekoliko nedelja o tome razgovarati s čelnicima ostalih država EU, istakao da će Belgija i sama nešto preduzeti ukoliko to ne bude moguće na nivou EU i upozorio da bi sprovođenje takvih mera bilo manje delotvorno samo na nacionalnom nivou, prenosi Hina.

- Naša privreda i mi kao građani plaćamo vrlo visoke cene. Naravno da je neprihvatljivo da postoje preduzeća koja iz toga ubiru goleme profite. Svako mora snositi svoj deo tereta u ovim teškim vremenima - rekao je De Kro.

Češka kao predsedavajuća EU najavila je da će uskoro sazvati vanredni sastanak ministara energetike kako bi se razgovaralo o hitnim merama velikog rasta cena energenata.

NEĆEMO DOZVOLITI DA CENE ENERGENATA SKOČE U NEBESA Francuzi spremaju mere za zaustavljanje rasta cena - Alo.rs

 

Komentari (0)

Loading