SILOVATELJI PASA NEĆE U ZATVOR! Bolesno! Ljubitelji seksa sa životinjama traže svoja prava
Foto: Shutterstock

Na snimku se vide „bavarski ponosni zoofili“, kako sami sebe nazivaju, i koji su na ulicama tražili ukidanje nemačkog zakona o zaštiti životinja jer zabranjuje bilo kakve seksualne odnose sa životinjama pod pretnjom robije i novčane kazne od 25.000 evra. Ovaj bizarni događaj verovatno bi ostao medijski marginalizovana parada šačice izopačenih osoba da ga nisu snimile kamere.

- Jedan od demonstranata je branio ideju o mogućnosti izgradnje „bliskog“ odnosa sa životinjama, rekavši da treba dozvoliti zoofiliju, iznoseći agrument kako je mnogo lakše izgraditi odnos sa životinjama nego sa ljudima. On je na demonstracije izveo svog nemačkog ovčara, rekavši da sa tim psom živi u „skladnoj vezi“ - piše londonski „Gardijan“.

Usledili su brojni komentari neodobravanja na društvenim mrežama, pa je tako jedan od korisnika na Tviteru napisao : „Ovo je odvratno i svako ko prisustvuje ovakvim događajima je nenormalni degenerik“.

Istovremeno, u Sidneju je za sredinu septembra najavljen Festival opasnih ideja, čija je želja, kako kažu organizatori, da i mnoge tabu teme izađu na svetlost dana.

Na tom događaju bi britanska istoričarka Džoana Burk trebalo da održi predavanje „Poslednji tabu: Savremena istorija seksa između ljudi i životinja“ a taj skup će biti zabranjen za mlađe od 16 godina.

Australijska štampa citira kontroverznu profesorku, koja kaže da je bestijalnost, iako se generalno smatra odvratnom, kroz istoriju ipak prikazana u brojnim knjigama, filmovima, predstavama, slikama i fotografijama.

Mediji navode da predavanje profesorke Burk predstavlja pokušaj da se preskoči granica između krivičnog dela i ljudskih prava, i da istoričarka želi da bestijalnost predstavi kao intelektualno zapostavljenu temu.

MOŽDANA AKTIVNOST Struktura sna kod psa i čoveka je sličnija nego što mislite

Sa druge strane, društvenim mrežama se sve više šire pozivi da se ovaj skup otkaže. „Ako neko hoće da nam, na primer, predstavi istoriju kanibalizma kao društveno prihvatljivu, da li to znači da sad treba da izjedemo komšije?“, upitao je jedan korisnik Tvitera.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading