KRENULO JE Kinezi šalju vojsku u Rusiju! Očekuju se prve trupe
Foto: Sajt kineske vojske

- U okviru godišnjeg plana saradnje između vojske Kine i Rusije, kao i konsenzusa postignutog između strana, Narodnooslobodilačka armija Kine će u najskorije vreme poslati deo svojih trupa u Rusiju na učešće u vežbama "Vostok 2022" - navodi se u saopštenju Ministarstva.

 

 

Napominje se da će u vežbama učestvovati i vojska Indije, Belorusije, Tadžikistana, Mongolije i drugih zemalja.

- Kina šalje svoju vojsku na vežbe kako bi produbila praktičnu i prijateljsku saradnju sa vojskama drugih zemalja, povećala nivo strateške saradnje sa svim učesnicima i poboljšala sposobnost suprotstavljanja različitim pretnjama - saopštilo je Ministarstvo, napominjući da učešće kineske vojske u vežbama "nema veze sa aktuelnom međunarodnom i regionalnom situacijom".

 

 

Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da će u periodu od 30. avgusta do 5. septembra trupe Istočnog vojnog okruga pod rukovodstvom načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije biti održana strateška komandno-štabna vežba "Vostok 2022". U strateškim vežbama, koje će obuhvatiti 13 poligona Istočnog vojnog okruga, zajedno sa trupama okruga biće uključene Vazdušno-desantne snage Rusije, Dalekometna i Vojno-transportna avijacija, kao i trupe stranih država.

SAD, EU i Kanada: Ruski dijamnti su "krvavi" - Alo.rs

Rusija i Turska mogući saveznici - Alo.rs

Bajden znao da se sprema rat, Amerikanci ustanovili 4 važna pravila! - Alo.rs

Komentari (0)

Loading