ZAPAD SPREMA HAOS ŠIROM SVETA! Oglasila se spoljnoobaveštajna služba Rusije
Alo

„Očigledno je da Zapad nije zabrinut zbog sudbine kijevskog režima. Kako se vidi iz informacija koje stižu u Spoljnoobaveštajnu službu, zapadni mentori su ga praktično već otpisali i svim silama se bave razradom planova o podeli i okupaciji makar dela ukrajinske teritorije“, izjavio je Matvejev na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost u okviru foruma „Armija 2022“.

On je upozorio na to da će Sjedinjene Američke Države, u nameri da učvrste svoju globalnu diktaturu, biti sve agresivnije i nerazumnije, ocenjujući da je to krajnje opasno.

„Zapad slabi, spotiče se, ali i dalje misli da je veoma moćan. Prema našim podacima, u Beloj kući ozbiljno računaju na reanimaciju, pa čak i jačanje globalne liberalne diktature“, rekao je Matvejev.

"DOŠLA JE NOVA ERA" Putinove reči izazivaju zemljotres, svet se menja iz korena

Prema njegovoj oceni, američki stratezi ignorišu tendenciju stvaranja mnogopolarnog sveta, ili je tumače kao znak nastupajuće anarhije.

„Takav dogmatski pristup je s jedne strane smešan, a s druge – krajnje opasan. Upravo se tu krije glavni izazov za mir i stabilnost u raznim delovima sveta. Usled gubitka moći Zapad na čelu sa SAD će postajati sve agresivniji i nerazumniji. Da bi dobio vreme za konsolidaciju i pregrupisanje sopstvenih snaga, Vašington i njegovi sateliti će pokušati da unesu haos u drugim zemljama i regionima, da sve potencijalne, tinjajuće ili zastarele konflikte pretvori u 'žarišta'“, upozorio je general.

Prema rečima Matvejeva, „u tom smislu u zoni povećanog rizika, bez preuveličavanja, nalazi se cela planeta – od Balkana i postsovjetskog prostora, do Južnog kineskog mora, indijskog potkontinenta i Latinske Amerike, a posebno Bliskog istoka“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading