"DOŠLA JE NOVA ERA" Putinove reči izazivaju zemljotres, svet se menja iz korena
Foto: Alo ilustracija

Putin je, obraćajući seučesnicima 10. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti, istakao da će Rusija jačati svoje oružane snage, obezbeđivati nacionalne interese i zaštitu saveznika, kao i da će preduzimati druge korake u cilju izgradnje demokratičnijeg sveta, prenosi RIA Novosti.

On je istakao da upravo multipolarni svet izgrađen na međunarodnom pravu otvara nove mogućnosti za borbu protiv zajedničkih pretnji.

Prema rečima Putina, neophodno je obnoviti poštovanje međunarodnog prava i ojačati strukture kao što su UN.

Foto: Shutterstock

 

„Savet bezbednosti i Generalna skupština UN, kao što je i zamišljeno od samog početka, treba da služe kao efikasno oruđe za smanjenje međunarodnih tenzija i sprečavanje konflikata, da doprinose obezbeđivanju bezbednosti i blagostanja zemalja i naroda“, istakao je Putin.

Prema njegovoj oceni, kolektivni Zapad ciljano uništava evropski sistem bezbednosti, a NATO se kreće na istok.

„Takozvani kolektivni Zapad namerno uništava evropski bezbednosni sistem, stvarajući nove vojne saveze. NATO se kreće ka istoku, jača svoju vojnu infrastrukturu, uključujući raspoređivanje sistema protivraketne odbrane i jačanje udarnih mogućnosti ofanzivnih snaga“, rekao je predsednik Rusije.

Prema oceni Putina, Zapadu su potrebni sukobi da bi održao svoju hegemoniju, zbog čega je Ukrajini namenio, kako je rekao, "sudbinu topovskog mesa".

Komentari (0)

Loading