DPS MEDIJSKA MAŠINERIJA PROTIV DRITANA Tužilac Tirković: Nema dokaza da je nabavljao kriptovane telefone od pripadnika kriminalnog klana
Tanjug

Na to, navodi Turković, ukazuje i iskaz svedoka Boža Milonjića, koji je prema objavljenoj komunikaciji trebalo da bude posrednik u predaji kriptovanog telefona.

- Mišljenja sam da dokazi prikupljeni u toku istrage, svojom sadržinom nisu dali osnov za zaključak da su okrivljeni obezbedili mobilni telefon sa aplikacijom SKY EČ za Dritana Abazovića, sadašnjeg predsednika Vlade Crne Gore, niti sam ocenom sadržine prikupljenih dokaza pronašao bilo koji podatak da je isti koristio kriptovani mobilni telefon, odnosno da je učestvovao u komunikaciji sa okrivljenima ili drugim licima - navodi Turković u izveštaju.

Sam Abazović je pozvao SDT da ispita sve "nebulozne optužbe" koje se dovode u vezu sa njegovim imenom.

 

 

Inače, portal blizak DPS-u objavio je tekst u kom se navodi da pripadnici "škaljarskog klana" dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za crnogorskog premijera.

SVE JE SAČUVANO GDE TREBA

Za sva pojašnjenja stojim na raspolaganju državnim organima. Istovremeno, pozivam one koji su namerili "skidanje moje glave" da požure. Čak i da uspeju u svojoj zločinačkoj nameri, neće zaustaviti ruku pravde. Sve je uredno sačuvano i pohranjeno tamo gde treba. Radujemo se svemu što sledi, napisao je Abazović na "Telegramu".

- Verujemo da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih, da bi izbegli pravdu - objavio je Abazović.

Komentari (0)

Loading