VELIKA POTRAGA I SPASAVANJE  Potonuo brod sa više desetina migranata u Egejskom moru
Tanjug

Obalska straža saopštila je danas da je 29 migranata, svi muškarci, spašeno iz mora 61 kilometar jugoistočno od Karpatosa, ostrva između Rodosa i Krita, prenosi AP.

Utvrđeno je da je reč o državljanima Avganistana, Iraka i Irana, a oni su vlastima preneli da je na plovilu bilo oko 60 do 80 ljudi kada je potonuo, saopštila je obalska straža.

Oni koji su spašeni naveli su da su krenuli iz oblasti Antalije, na južnoj turskoj obali i da su plovili ka Italiji, kada je tokom noći došlo do brodoloma.

Stiven Sigal snima dokumentarac o Donbasu - Alo.rs


Dva patrolna čamca obalske straže, brod grčke mornarice, helikopter vazdušnih snaga i najmanje tri broda koji plove u blizini, učestvuju u akciji potrage i spasavanja, saopštila je obalska straža.

 

 

Najčešći morski put za migrante sa Bliskog istoka, Azije i Afrike je od Turske do obližnjih grčkih ostrva, ali zbog grčkih vlasti koje povećavaju patrole u Egejskom moru i izveštaja da Turska po kratkom postupku deportuje ljude ne dozvoljavajući im da podnesu zahtev za azil, mnogi sada zaobilaze ovu rutu i pokušavaju da krenu dužim, opasnijim putem direktno do Italije, navodi AP.

Komentari (0)

Loading