ISLAMSKI DŽIHAD OBJAVIO Postignut dogovor o prekidu vatre sa Izraelom
Tanjug/ AP

Dogovor o prekidu vatre uključuje puštanje na slobodu lidera Islamskog džihada Basema Sadija, preneo je "Džeruzalem post".

Hapšenje Sadija pre nekoliko dana je bio okidač za otvorena neprijateljstva i sukobe između Izraela i PIJ, a Izrael je u petak otpočeo akciju ''Zora protiv'' te palestinske militantne organizacije.

POSLEDNJA TRI NUKLEARNA REAKTORA BIĆE ZATVORENA Nemačka na ivici ponora, postoji ogroman rizik da potpuno ostane bez struje

Egipatski bezbednosni izvor rekao je da je Izrael pristao na ponudu o uspostavljanju primirja, dok je palestinski zvaničnik upoznat sa egipatskim posredničkim naporima kazao da će primirje stupiti na snagu večeras u 20.00 časova, preneo je Rojters.

Dve strane od petka razmenjuju vatru preko granice Gaze.

Broj poginulih u Pojasu Gaze porastao je na 31, uključujući šestoro dece, saopštile su zdravstvene vlasti Hamasa.Izrael je negirao odgovornost za najmanje devet smrtnih slučajeva, koje su, kako kaže, izazvale rakete palestinskog Islamskog džihada ispaljene na Izrael koje su pale unutar enklave.

Ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas saopštilo je da je 265 ljudi ranjeno u Gazi od početka operacije "Zora" u petak popodne.

BRUTALNO PONIŽAVANJE BAJDENA Trampove surove reči žestoko odjeknule planetom

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading