STRAŠAN ZLOČIN U GORICI Muškarac zapucao iz kalašnjikova i ubio dve osobe
Foto: Shutterstock

Jutros oko 2 sata dva muškarca su smrtno stradala u pucnjavi u Gorici, dok su jedan teže i jedan lakše ranjeni, saznaje portal Grude Online.

Na tradicionalnoj seoskoj zabavi, koja je održana povodom slave Svetog Stefana, u parohiji Gorica Sovići, muškarac je pucao iz kalašnjikova na masu ljudi koja se nalazila ispred kafića.

Kako Hercegovina.info saznaje, u strašnom zločinu ubijeni su Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik Vebuscha iz Grudža, a jednom od teže ranjenih amputirana je noga u SKB Mostar.

Kako se saznaje sve je nastalo zbog svađe unutar kafea Zmaj, a izvršilac je nakon toga otišao po automatsku pušku "kalašnjikov", pa zapucao na više osoba od čega je dvoje odmah preminulo, a dvoje povređeno.

- Dana 4. 8. 2022. godine oko 2 sata u mestu Gorica, Stubli, opština Grude, prilikom obeležavanja svečanosti dana patrona župe, nakon kratke prepirke došlo je do pucnjave u kojoj su smrtno stradale 2 osobe, a 2 su ranjene, o kojem događaju je obaveštena policija, koja je izašla na mesto događaja gde su zajedno s dežurnim tužiocem obavili uviđaj i druge potrebne radnje radi utvrđivanja okolnosti predmetnog događaja. Naložiće se obdukcija nad telima smrtno stradalih i preduzeće se i druge radnje u cilju procesuiranja izvršitelja krivičnih dela ubistvo i nedozvoljeno nošenje oružja ili eksplozivnih stvari - potvrdila je za Hercegovina.info Petrunjela Matijević, glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

- Policijski službenici lišili su slobode osobu osumnjičenu za izvršenje ovog krivičnog dela, objavila je policija Županije Zapadnohercegovačke.

 

Komentari (0)

Loading