NAPADNUTA SIRIJSKA VOJSKA Velika opasnost još uvek vreba po selima od Damaska do Jordana!
Foto: Youtube/Printscreen

Nekoliko vojnika Sirijske arapske armije (SAA) je ubijeno ili ranjeno u napadu u blizini administrativne granice između Damaska i Dare, prema tvrdnjama sirijskih opozicionih novina.

Napad se dogodio na putu između grada Arkisa u južnom delu Damaska i grada Dejr al-Adasa u severnom delu Dare. Vojnici su navodno putovali putem kada je improvizovana eksplozivna naprava probila njihovo vozilo.

Samo dan ranije, dvojica službenika sirijske vojno-obaveštajne uprave su ubijena kada su neidentifikovani naoružani napadači napali kontrolni punkt na kom su bili u blizini grada Dejr Makira u južnom delu Damaska. Grad se nalazi u blizini administrativne granice pokrajine Al-Kuneitra.

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) nije izvestila o napadima u selima Damaska 30. ili 31. jula. Međutim, državna agencija ne pokriva uvek manje napade u ruralnim delovima prestonice.

Uprkos čvrstom pritisku vladinih snaga, poznato je da je nekoliko terorističkih grupa, uključujući ISIS i Hajat Tahrir al-Šam, povezan sa Al Kaidom, prisutno i aktivno u selima Damaska.

Terorističke grupe su čak u više navrata za poslednjih nekoliko godina uspele da izvrše napade unutar prestonice.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading