HAMBURGER 1.400 DINARA Neverovatne cene na hrvatskom primorju, tek da čujete koliko košta parče pice u pekari
EPA Antonio Bat

Pica u pekari košta 480 kuna (7500 dinara). To nije restoran ili picerija, to je samo pekara. Obična pekara.

Vlasnik pekare, Albanac iz Prizrena, objasnio je novinarima da je to njihov biznis plan.

- Ovaj poslovni model je naš. Vi slobodno postavljate cene. Kupuju stranci. I niko se ne buni. Možda neki iz Hrvatske koji nisu znali. A svi znaju, ovde je uvek bilo najskuplje. Pa sve je skuplje na Hvaru. Nisam ja pljačkaš. Imate izbor da jedete - kaže vlasnik pekare u Hvaru, kao da je ovo sunčano ostrvo sama kolevka ovog delikatesa. I ima još toga. Zadarski portal je pre neki dan posetio jednog ugostitelja u restoranu na Poluostrvu, kod crkve sv. Dominika u istorijskom centru Zadra. Žali se da je profil gostiju katastrofa. Neki mu dolaze pijani. Priznaje da selekciju radi već na terasi.

- Ljudi bi rekli, puno pčela koje daju malo meda. Moja terasa je oivičena debelim konopcem i svako veče stojim na ulazu. Imam dosta rezervacija, stalnih gostiju koji mi se vraćaju jer znaju kakvu uslugu i atmosferu imam i koliko se trudimo i trudimo se, ali izgleda da smo se na Poluostrvu sveli na profil gostiju koji su slabo plaćeni“, žali se zadarski ugostitelj.

Nadalje, još uvek su sveže slike sa splitske Ultre, festivala koji okuplja mlade iz celog sveta, čije su ih domaćini prevarili da se smeste u stambene zgrade po smešnim cenama, dok su ih organizatori dočekali na stadionu uz vrhunski ugođaj. Stranci su tako flašu vode od pola litre plaćali 34 kune (oko 500 dinara), a pivo im je naplaćeno 48 kuna (750 dinara). DŽin i tonik, na primer, košta 55 kuna (oko 850 dinara), a viski sa kolom 59 kuna (820 dinara). I da, ne daj Bože da iko ogladni. Domaća pljeskavica koštala je "ultrase" 92 kune (oko 1400 dinara), dok su sendvič od tunjevine naplaćivali 72 kune (oko 1100 dinara).

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading