ZAHAROVA ZAGRMELA Evropski političari uzrok krize traže u svom dvorištu!
EPA/MAXIM SHIPENKOV

U telefonskom intervjuu za američke medije u petak, Di Majo je rekao da oni u Italiji koji žele raspad vlade premijera Marija Dragija rade u interesu Rusije.

„Evropskim političarima bismo savetovali da uzroke svojih domaćih kriza traže u sopstvenim greškama i neprofesionalizmu, čije društvene i ekonomske posledice sve više osećaju obični građani zemalja EU“, navodi se u komentaru Zaharove.

EVO ŠTA ĆE BITI SA SEVERNIM TOKOM Zaharova otkrila namere Kremlja, zna se uslov Evropi da se ne smrzne zimus


Ona je navela da je teza o tome da je Rusija odgovorna za ugrožavanje prehrambene bezbednosti u svetu, još jedna od "predstava" Zapada.

Zaharova je tokom gostovanja u emisiji radio Sputnjika danas podsetila na stav Moskve, "da hrane ima i da je Rusija spremna da je snabdeva, ali da nema potrebe za stvaranjem veštačkih barijera".

"Barijere bi trebalo da uklone oni koji su ih veštački uveli. Ako Zapad želi da napravi još jednu inscenaciju, ovoga puta na temu hrane, onda je neophodno da to odmah kaže", naglasila je Zaharova.

Ruska zvaničnica je napomenula da je metoda inscenacije odavno uobičajena u zapadnom svetu.

„Nažalost, ona je postala jedini alat zapadne politike. A sve ostalo je samo pojačava ili je njena posledica", zaključila je Zaharova, navodi TAS S.

Komentari (0)

Loading