OBOREN REKORD  U Velikoj Britaniji izmerena najviša temperatura ikada, a biće još toplije
Foto: Shutterstock/enjoy photo

U saopštenju se navodi da je temperatura od 40,2 stepena Celzijusova izmerena na Međunarodnom aerodromu "Hitrou" u Londonu u 13.50 časova, javio je Rojters.

Kkao je rečeno, to je trenutna brojka, a očekuje se da će temperature još rasti.

Ranije u utorak, britanska Meteorloška služba je saopštila da je temperatura od 39,1 stepen Celzijusa dostignuta pre podne (19 časova po singapurskom vremenu) u Čarlvudu, blizu aerodroma Getvik u južnoj Engleskoj, što je premašilo prethodni rekord od 38,7 stepeni Celzijusa zabeležen 2019.

"Ako se potvrdi, biće to najviša temperatura ikad zabeležena u Ujedinjenom Kraljevstvu", navela je služba na Tviteru.

Meteorolozi upozoravaju da će temperatura tokom dana još više rasti, prenosi Rojters.

Velika Britanija očekuje najtopliji dan u istoriji, a prema prognozama meteorologa temperature će danas dostići i 42 stepana Celzijusa, prenosi BBC.

Meteorološka služba izdala je crveno upozorenje zbog ekstremnih vrućina, koje se odnosi na veći deo centralne, severne i jugoistočne Engleske.

Temperatura od 38,1 stepen zabeležena je juče u Safolku, što je tek nešto manje od rekorda u Velikoj Britaniji, kada je 38,7 stepeni Celzijusa izmereno u Botaničkoj bašti Univerziteta Kembridž 25. jula 2019.

Vels je juče zabeležio najtopliji dan u istoriji sa 37,1 stepen, dok su u Škotskoj i Severnoj Irskoj izmerene najviše temperature u godini, sa vrednostima od 31,3 i 31,1 stepen, navodi BBC.

 

 

 

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading