PUTIN UNIŠTAVA SVE PLANOVE VAŠINGTONA Era američke hegemonije se bliži kraju
Foto: EPA

Kineski novinari pišu da je ruska specijalna operacija u Ukrajini dovela do promene strukture geopolitičkog sistema širom sveta. Vašington je, pokušavajući da „oslabi Rusiju“ sankcijama, naneo štetu sopstvenoj zemlji. Uticaj SAD na svetskoj sceni počeo je da bledi.

„Nedavno su SAD pokušale da ubede zemlje ASEAN-a i G20 da se suprotstave Rusiji, ali bezuspešno. Sve više zemalja u razvoju odbija da stane na američku stranu, čak i pod pretnjama“, navodi se u publikaciji.

Sada je, prema kineskim novinarima, Rusija, koja je uspela da izdrži jaram zapadnih ograničenja, primer za mnoge države. Štaviše, Kremlj svojim delovanjem uništava američku hegemoniju.

„Era američke hegemonije se bliži kraju. Sjedinjene Države više neće moći da iskoriste svoju lidersku poziciju u svetu da primoraju druge države da vode ovu ili onu politiku“, pišu autori.

Vladimir Putin ima tajno oružje?

Ruski predsednik Vladimir Putin uspeo je da pronađe tajno oružje koje će mu pomoći da pobedi zapadni svet, izjavio je američki analitičar Volter Rasel Mid.

PUTIN UNIŠTAVA SVE PLANOVE VAŠINGTONA Era američke hegemonije se bliži kraju

Foto: Alo ilustracija

 

 

On je napomenuo da je Putin uspeo da pronađe tri ranjivosti Zapada. Prvo, zapadne zemlje, prema ekspertu, propovedaju ekonomski protekcionizam, koji od njih odbija države u razvoju. Drugo, vrednosti stranih lidera, kao što je LGBT propaganda, ne podržavaju milijarde ljudi širom sveta.

Osim toga, Mid je istakao da među zapadnim političarima nema jedinstva po mnogim pitanjima. Stoga ruski lider pokušava da izvrši pritisak na njihovu moralnu i političku konfuziju.

- Klađenje na zapadnjačku dekadenciju više se nego isplatilo više od jedne decenije - primetio je analitičar.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading