STRAVIČNI DETALJI NAPADA VATRENIM ORUŽJEM U AMERICI Broj žrtava porastao na šest, napadač ispalio najmanje 20 metaka
Foto: Twitter/printscreen

Jedan očevidac je rekao za CNN da je čuo nešto nalik na 20-25 pucanja i da je video najmanje jednu osobu krvavu i na zemlji, a AP prenosi reči drugog – koji tvrdi da je video tri krvava tela. 

Parada povodom Dana nezavisnosti SAD u predgrađu Čikaga počela je nešto oko 10 sati po lokalnom vremenu, ali posle desetak minuta prekinuta zbog pucnjave, prenosi AP navode lokalnih vlasti koje nisu zvanično prijavile da ima žrtava. Hajlend Park se nalazi na oko 40 km severno od Čikaga.

Strahuje se da će broj žrtava porasti i do 10, jer je napadač ispalio najmanje 20. metaka. Očevici su ispričali da napadač možda puca sa vrha neke od visokih zgrada.

Chicago Sun Times preneo je da parada počela oko 10 sati po lokalnom vremenu, ali da je zaustavljena posle 10 minuta kada su se čuli pucnji. Nekoliko očevidaca reklo je da su čuli pucnjavu iz vatrenog oružja.

Više stotina učesnika parade, od kojih su neki bili krvavi, bežali su s mesta događaja ostavljajući za sobom stolice, kolica za bebe i ćebad, preneo je AP.

Policija je pozvala građane da se raziđu, a zvaničnici Hajlend parka zamolili su stanovnike da izbegavaju centar grada.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading