NATO ZEMLJA U PROBLEMU Zapad gubi interesovanje za rat u Ukrajini, da li Putin baš na to računa?
Foto: EPA/Leszek Szymanski

Poljski premijer Mateuš Moravjecki upozorio je u ponedeljak da bi sve veća nezainteresovanost zapadnog stanovništva zbog ukrajinske krize mogla biti nešto na šta ruski predsednik Vladimir Putin računa.

Govoreći za "Polska Times", premijer je rekao da, iako poljsko stanovništvo pomno prati dešavanja u Ukrajini, isto ne važi za Zapad uopšte.

Iz tog razloga, zapadno rukovodstvo čini sve da oživi interes javnosti za to pitanje, dodao je on.

„Ovo je veoma važno, jer zapadne zajednice moraju da shvate da se ovaj rat odnosi i na njihovu bezbednost. Bojim se da će naredni meseci doneti više ravnodušnosti... A ovo je izuzetno opasno; nažalost, Putin takođe računa na to“, objasnio je Moravjecki.

NATO ZEMLJA U PROBLEMU Zapad gubi interesovanje za rat u Ukrajini, da li Putin baš na to računa?

Foto: Shutterstock

 

Poljski premijer je takođe priznao da je Rusija uspela da izdrži sveobuhvatne ekonomske sankcije Zapada, s obzirom da je Moskva u dobroj poziciji da nastavi trgovinu naftom i prirodnim gasom.

„Najveći problem sa sankcijama je što jako 'grizu', ali na srednji i dugi rok. Oni značajno narušavaju ekonomski potencijal Rusije i trebalo bi da dovedu do izolacije... Nažalost, posledice će se gomilati u srednjem roku, u roku od jedne, dve ili pet godina“, rekao je on.

Sve najnovije vesti o ratu u Ukrajini čitajte na našem BLOGU UŽIVO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading