BELA KUĆA JE U POTPUNOM HAOSU, BAJDEN IZGLEDA IZGUBLJENO Britanski Telegraf rasturio američkog lidera
Foto: Printscreen

On ističe da se predsednikovanje Bajdena po mnogo čemu može nazvati najdiletantskijim u modernoj američkoj istoriji.

Reč je navodi Telegraf o sramoćenju na svetskoj sceni, katastrofalnom povlačenju trupa iz Avganistana i potpunoj noćnoj mori u unutrašnjim poslovima zemlje. 

- Bela kuća je u potpunom haosu: na momente nivo gotovo komične nekompetentnosti ima izrazito satiričan prizvuk - tvrdi britanski list.

Kako napominje autor članka, američki lider za govornicom izgleda sve izolovanije i izgubljenije. Kao primer, naveo je nedavni nastup na ratnom brodu USS Ajova u luci Los Anđelesa:
       
- Arogantni Bajden je govorio potpuno nepovezano i izgledalo je kao da je bez ikakve veze sa američkim porodicama. Teško je poverovati da se lider slobodnog sveta obraća naciji tako bez pardona u vreme ekonomskih teškoća - navodi se u publikaciji.

Gardiner tvrdi da su SAD u „slobodnom padu" jer američka ekonomija ide u recesiju, a nagli pad na berzi briše bilione dolara sa američkih penzionih računa.

- Možda je danas najžalosniji prizor ošamućujući pad naše supersile. Osećaj opšte slabosti Sjedinjenih Država je vidljiv. Javnost ima malo poverenja u vođstvo Džoa Bajdena. On sve više postaje negativni predsednik koji se gnevno obrušava na svoje kritičare i odbija da preuzme bilo kakvu odgovornost za sve opasniji položaj zemlje - zaključuje The Telegraph.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Vesna

21.06.2022 20:38

Neka njega do kraja mandata da vidimo sta ce da uradi. Neka se Ameri bave Putinom i njegovim dijagnozama. Da vidimo sta ce Bajden da ucini sa problemima Amerike pod uslovom da se popne na avion a da se pritom ne razbije. Sta ce on da prizna ili ne mislim da to vise nikog ne zanima. On nece znati uskoro ni kako se zove.