SOROŠ JE MEĐU NJIMA? Lider evropske zemlje otkrio ko stoji iza rata u Ukrajini, ovo je njegovo upozorenje
Alo

Premijer Mađarske Viktor Orban je u intervjuu za mađarsku radio-stanicu Košut istakao da samo mir može da obuzda inflaciju i spase ekonomiju od daljih šokova. Takođe, on je priznao da Ukrajina ima „pravo da se brani“, piše RT.

Orban je rekao da je Mađarska sada praktično jedina zemlja koja želi mir. Budimpešta je, za razliku od većine drugih evropskih glavnih gradova, odbila da pošalje oružje Ukrajini.

- Moramo da finansirmo mir, a ne rat - istakao je Orban.

Međutim, on je naglasio da ima ljudi koji su zainteresovani da se sukob produži.

- Sada je sasvim očigledno da postoje poslovni krugovi koji su zainteresovani za ovaj rat. DŽordž Soroš ih simbolizuje. On otvoreno govori o potrebi produženja rata. To su ratni huškači koji žele da unovče rat - rekao je premijer i dodao da takvi „ huškači “ treba da odgovaraju.

Prošlog meseca, govoreći na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, Soroš je rekao da je ruska vojna ofanziva na Ukrajinu „možda bila početak Trećeg svetskog rata i da ga naša civilizacija možda neće preživeti. Takođe je tvrdio da je „najbolji i možda jedini način da sačuvamo našu civilizaciju da pobedimo Putina što je pre moguće“.

Orban je dugo bio jedan od najžešćih kritičara Soroša. Mađarski premijer je 2020. godine nazvao milijardera „najkorumpiranijim čovekom na svetu“, onim koji je navodno na svom platnom spisku imao „dugačku listu političara, novinara, sudija, birokrata i političkih agitatora koji se maskiraju kao članovi organizacija civilnog društva.“

Orban i Soroš su još 2017. godine razmenili neprijateljske primedbe, kada je aktuelni mađarski premijer optužio Soroša da pokušava da uništi Mađarsku, a ovaj je zauzvrat tvrdio da Orbanova vlada „više tlači ljude nego tokom sovjetske okupacije “.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading