PREDSEDNIK FINSKE NAZVAO PUTINA I OBAVESTIO GA Ulazimo u NATO!
Alo

Predsednik Finske Sauli Niniste obavestio je u telefonskom razgovoru predsednika Rusije Vladimira Putina o nameri njegove zemlje da pristupi NATO, saopšteno je u Helsinkiju.

- Predsednik Niniste je kazao predsedniku Putinu da su zahtevi Rusije s kraja prošle godine, usmereni da se zemlja spreči da uđe u NATO, kao i invazija na Ukrajinu fundamentalno promenili situaciju u sferi bezbednosti Finske. Predsednik Niniste je saopštio da će Finska u narednim danima doneti odluku da pristupi NATO - navodi se u saopštenju iz kancelarije finskog predsednika.

Niniste je naveo da je tokom njihovog prvog susreta 2012. godine rekao Putinu da svaka nezavisna država odgovara za svoju bezbednost.

- Upravo se to događa i danas. Ulazeći u NATO Finska jača sopstvenu bezbednost i preuzima na sebe odgovornost. I u budućnosti Finska želi da ispravno i profesionalno rešava praktična pitanja koja se budu pojavljivala u vezi sa susednom Rusijom - navodi se u saopštenju.

On je ponovio da je zabrinut zbog ljudskih stradanja u Ukrajini i preneo informacije u vezi sa evakuacijom civila koje mu je ranije izneo ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

Telefonski razgovor obavljen je na inicijativu Finske.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading