UŽAS U HRVATSKOJ Decu uče da mrze Srbe
EPA

Štrbac je naglasio da odrasli koji crtaju te grafite šalju određene poruke deci.

- Već od predškolskog uzrasta deca se indoktriniraju u smeru da su Srbi i da je sve što je srpsko veliko zlo i velika opasnost po hrvatsku državu. U toj indoktrinaciji učestvuju svi segmenti društva - upozorio je Štrbac.

Štrbac je istakao da generacije koje su rođene u ratu ili nakon njega mrze Srbe više nego generacije s kojima smo odrastali u bivšoj Јugoslaviji.

- To je samo po sebi apsurdno. Da bi se dobila jedna generacija koja ne mrzi druge i drugačije, treba ih edukovati u tom pravcu, potpuno drugačijem od indoktrinacije, a za to je potrebno da se udruže svi segmenti društva. Ako ih ne vole, bar da ih podnose, da ih spremaju za suživot, što u Hrvatskoj još ne rade. To ne ide dekretima, potrebno je dosta vremena da se iskoreni mržnja prema Srbima - rekao je Štrbac.

Podaci o napadima na Srbe i grafitima mržnje koje su analizama utvrdila srpska udruženja u Hrvatskoj su verodostojni, ali nisu odraz stvarnog stanja na terenu, naveo je Štrbac.

Istakao je da je to samo deo govora mržnje i nasilja nad Srbima i dodao da, kada bi se prikupili svi podaci sa terena toga bi bilo mnogo više.

Podsetimo, analizama srpskih udruženja u Hrvatskoj utvrđeno je da je prošle godine u toj državi napadnuto 26 lica srpske nacionalnosti. Zabeleženo je i 297 grafita mržnje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Mila

10.04.2022 09:47

Nista novo u Hr.To je godinama uobicajena praksa.

Hrc

10.04.2022 09:50

Vi imate veliki problem. Poprilično veliki i trebate se toga riješiti jer ćete doći u još veći konflikt sa susjedima. Opskurnim lažovima dajete prostor i trujete narod lažima. Ne činite to jer tako se stvarala mržnja 90-ih. Uklonite bandite iz javnog prostora i saberite se

Rada

10.04.2022 09:54

Mrze a nisu svesni da ce ih mrznja koju im prenose mame i tete , ugusiti u blatu. Ta deca nikada nece saznati kako je lepo ziveti u slozi i ljubavi . Sta je tu je, nove ustase se radjaju .

Душка

10.04.2022 10:00

А да се то деси у Србији на исти начин,да ли би Европа ћутала???

Aca

10.04.2022 13:31

Takve ustanove za lecenje takvih umova nema nigde na svetu