"PRVI PUT" – EU kupuje oružje Ukrajini, a to NIJE SVE!
Tanjug/Ap

"Po prvi put, EU će finansirati kupovinu i isporuku naoružanja i opremu zemlje koja je napadnuta", istakla je ona.

 

 

Međutim, osim novih sankcija za Kremlj, prema njenim rečima i beloruskog predsednika Lukašenka očekuje isto.

 

 

Takođe, istakla je i da će Evropska unija zabraniti Raša tudej i Sputnjik na svojoj teritoriji.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Dragi

27.02.2022 18:56

Demokratija nema šta umesto da smiruju oni kupuju oružje fašisti

Dragi 2

27.02.2022 19:19

@Dragi - ... ko je fasista, Zelenski? Pa on je valjda Jevrej, kako je on fasista,.. okej za desni sektor, azovce i sl, treba ih satrti, al to su trebali da urade ukrajinci i demokratske "drzave", al kod njih je demokratija... NE VALJA ovo nista i ko god se raduje nije pri zdravoj pameti...

SPD 2014

27.02.2022 19:57

@ nije Evropa napala na Ukrajinu i ubija gradjane te zemlje vec Rusija. Peskov izjavio da se Rusija ne sprema nikoga napasti i koga je to Rusija napala. Za 48 sati napali na Ukrajinu. Sve se dogodilo kako su izvestavali Washington Post i The New York Times. Cilj akcije je bio Donbas i Luganjsk a oni napali na celu Ukrajinu. @ Dragi - koga da smire ? kepeca koji preti celom svetu nuklearnim ratom ? sta bi od toga da ce da zastite one kojima je ruski maternji ? rakete ne znaju kad padaju ko prica ukrajiski a ko ruski. ako je Rusiju strah da im Nato ne dodje u njihovo dvoriste i napadnu na Ukrajinu, zasto nisu napali na Latviju, Letoniju i Estoniju ? manje drzave od Ukrajine. tamo je Nato i jos su blize i Moskvi i Sankt Peterburgu. zasto njih ne napadnu ? sad i vidimo zasto. dobili bi po nosu kao sto sad dobijaju. zajedno belorusi i rusi napali na Ukrajinu. pozivaju se na toboze pravoslavlje i na bracu slavene a napali na slavensku bracu.

Miodrag

27.02.2022 20:51

Plašim se da Evropi ne kažu da posle ..... nema kajanja

Zoran

27.02.2022 21:19

Da li je obezbedjenje i dostava oruzja EU mesanje i svrstavanje na jednu stranu koju Rusija skatra neprijateljskim cinom koji.ugrozava njioive vitalne intefese koje povlaci pravo Rusije na samoodbranu napadom na konvoje u.okvirumbojnog polja i.na podrucju isporucioca . Da li.bi takvo reagovanje Rusije bilo.u skladu sa medjunarodnim pravom ?