OGLASILI SE AMERIKA I NATO POVODOM NAJNOVIJE PUTINOVE ODLUKE Nastavljaju da optužuju predsednika rusije za eskalaciju sukoba
Foto: Shutterstock

Oglasila se ambasadorka SAD pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild. 

- SAD veruju da je Rusija donela ovu odluku na osnovu pretnji koje ne postoje - navedeno je iz Bele kuće.

- To znači da predsednik Putin nastavlja da eskalira ovaj rat na način koji je potpuno neprihvatljiv i da moramo da nastavimo da zaustavljamo njegove akcije na najsnažniji mogući način - rekla je Tomas-Grinfildova u intervjuu za CBS, preneo je Rojters.

Oglasio se i NATO.

Potez predsednika Rusije Vladimira Putina da stavi ruske snage u stanje posebne borbene gotovosti opasan je i neodgovoran i doprinosi agresivnom obrascu ruskog lidera, izjavio je danas generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

Putin je naredio načelniku Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valeriju Gerasimovu i ministru odbrane Sergeju Šojguu da ruske snage za odvraćanje budu stavljene u stanje posebne borbene gotovosti.

On je to naređenje izdao na sastanku sa Gerasimovim i Šojguom, preneo je Interfaks.

- Najviši zvaničnici vodećih zemalja NATO-a dozvoljavaju agresivne izjave prema našoj zemlji, stoga naređujem ministru odbrane i načelniku Generalštaba da snage odvraćanja ruske vojske budu stavljene u stanje posebne borbene gotovosti - rekao je Putin.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

27.02.2022 16:40

Ma ne Amerikanci to rekli samo uzgred nije Putin razumeo ali valjda će Amerikanci da se urazume