VELIKA PODELA U NATO Stoltenberg: Ne mogu više da krijem šta nam se dešava zbog Ukrajine…
EPA

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da Alijansa nema planove za slanje borbenih grupa na teritoriji Ukrajine i priznao da među članicama ima neslaganja oko toga kakvu konkretnu pomoć treba pružiti Kijevu u ovom trenutku.

„Što se tiče pitanja kakvu pomoć pružiti Ukrajini, koja nije članica Alijanse ali je veoma važan partner ... Postoje određena neslaganja među članicama Alijanse. Ne pokušavam to da sakrijem“, rekao je on tokom učešća na on-lajn konferenciji.

Stoltenberg je dodao da NATO nije upućen u to kakve namere ima Rusija po pitanju Ukrajine i da će donositi odluke, uključujući i one o raspoređivanju dodatnih snaga, u zavisnosti od razvoja situacije.

„Nastavljamo da smatramo da je diplomatija najbolje rešenje. Nastavljamo da šaljemo signale da bi Rusija skupo platila napad na Ukrajinu“, rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
eks

28.01.2022 17:22

North Atlantic Terorist Organisation , NATO , predstavlja kontinuitet politike Hitlera, nazvanu "Drang nach Osten" . Glavnu reč i komandu u toj zločinačkoj organizaciji imaju pohlepne psihopate (korporativna mafija) i korumpirani idioti (kongresmeni i senatori) iz imperije zla - USA . Pripreme za napad na Donbas prati nevidjena halabuka i urlikanje o ruskoj invaziji , čime se prikriva pogled na pripremu napada na Donbas. Medjutim, ti fazoni više ne piju vodu. Konačno su Rusi shvatili da sa potomcima robovlasnika i gangstera može da se razgovara samo sa pozicije sile, jer Ameri samo taj jezik znaju.