vojnik
Foto: EPA/EPA/MARTIN DIVISEK

To je kazao zamenik šefa milicije samoproglašene Donjecke narodne republike Eduard Basurin.

Komanda Oružanih snaga Ukrajine planira da uskoro rasporedi još tri brigade u zonu sukoba na istoku zemlje – 72. odvojenu mehanizovanu, 10. posebnu brdsko-jurišnu i 80. vazdušno-jurišnu brigadu, koje se trenutno smatraju najborbenijim i najspremnijim za izvođenje ofanzivnih akcija, rekao je on, a prenose RIA Novosti.

Objasnio je i da je, prema informacijama kojima raspolaže Narodna milicija DNR, rukovodstvu "Ukrajinske železnice" Ministarstvo odbrane Ukrajine naložilo da od 3. do 10. februara spremi vozove za prevoz naoružanja, vojne opreme i ljudstva ovih brigada.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je navelo da je Kijev poslao polovinu celokupnog osoblja oružanih snaga Ukrajine u pravcu Donbasa. Moskva je izrazila zabrinutost zbog prebacivanja vojne opreme iz zemalja NATO-a na ruske granice i povećanja broja zapadnih instruktora u Donbasu, navode Novosti.

On je dodao da oružane snage ukrajinske vojske planiraju da pošalju u zonu konflikta još tri brigade, koje se smatraju borbeno najspremnijim i sposobnim da sprovedu glavne udare.

Narodna milicija, kaže Basurin, ima dokaz da je Ukrajinskim železnicama naredjeno da obezbede vozove za transport vojne opreme i vonika iz brigada, od stanice Belaja Cerkov, Kolomjia i Ljvov, u periodu od 3. do 10. februara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ruzica

28.01.2022 12:27

Narode Ukrajine opametite se. Nemojte ginuti za americke interese. Njima vi ne trebate, Okrenite se svojim komsijama, a vasim vodjama pokazite da Ukrajina pripada narodu, a ne njima. Ne saljite svoju decu u smrt zarad njihovih fotelja. Amerikanci su avganistance sutnuli kao krpu kada su ih iskoristili. Ne verujte tim jastrebovima, dace Bog da im neko slomi krila, kako njima tako i Englezima. Oni su zlo na ovom svetu.

ggg

28.01.2022 14:55

@Ruzica - dzabe burazeru, zatrovani su americkim filmovima u kojima je sve ko u bajci