DRŽE JE U ĆELIJI KAO HANIBALA LEKTORA Izvor otkriva da Gilejn Maksvel, osuđena za trgovinu decom, uči ruski da ne bi POLUDELA u zatvoru
YouTube Printscreen/FDLE

Ova 60-ogodišnja osramoćena britanska bivša članica visokog društva, čiji su advokati prošle nedelje podneli žalbu za ponovno suđenje, tečno govori još tri jezika – francuski, italijanski i španski – ali uči ruski "da bi održala zdrav razum", otkriva izvor "Mejla".

Maksvelova, koja je prošlog meseca proglašena krivom po pet tačaka za seksualnu trgovinu decom i kojoj sleduje do 65 godina zatvora po presudi u junu prošle godine, nalazi se u samici u njujorškom zatvorskom centru Metropolitan.

Zatvorska uprava ju je stavila pod poseban tretman kako ne bi počinila samoubistvo, dozvoljena joj je samo papirna odeća i nije joj dozvoljeno čitanje knjiga.

"Ona ne može da ima čak ni olovku i papir", rekao je izvor upoznat sa slučajem. "Uslovi su užasni. Proverava se svakih 15 minuta tokom dana i noći. Oni svetle baterijskom lampom u njenu ćeliju cele noći što onemogućava spavanje."

Upravnik zatvora joj dozvoljava da koristi laptop nekoliko sati dnevno kako bi naučila ruski koristeći kurs jezika sa kompakt-diska.

Izvor je dodao: "Učenje joj pomaže da zadrži um fokusiranim. Učenje joj pomaže da održi zdrav razum."

Maksvelova je osuđena za regrutovanje devojaka za finansijera pedofila Džefrija Epstina, koji se navodno ubio u zatvoru 2019. godine, i koji je takođe bio pod merama za sprečavanje samoubistva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading