NOVA PODLOST IZ SARAJEVA Podmukli napad Željka Komišića na Republiku Srpsku
Foto: Printscreen/Youtube

Komšić će utorak obratiti na zimskom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope i iznositi lične političke impresije, jer njegov govor nije usaglašen u Predsendištvu BiH, niti je usaglašen tekst govora.

OŠTRO Dodik odgovorio na pretnje Šmita: Čiji je on visok predstavnik i kome...

Komšić će na ovaj način prekršiti Poslovnik o radu Predsedništva BiH, principa na kojima treba da stvari funkcionišu na nivou zajedničkih organa.

Šolaja kaže da, s obzirom na poruke koje su prethodnih dana stizale iz političkog Sarajeva, Republika Srspka ne može da očekuje ništa dobro od  nastupa Komšića.

– S obzirom da se Sarajevo i razne nevladine organizacije iz Evrope zalažu za uvođenje sankcija prema Republici Srpskoj i prema predstavnicima institucija Republike Srpske, pretpostavljam da će to biti povod njegovog obraćanja. Iz ranijih sličnih iskustava, u kojima su članovi Predsedništva samostalno nastupali bez koncenzusa srpskog člana Predsjedništva možemo zaključiti da će tako biti ovaj put – štetno po Republiku Srpsku. Sve zavisi od toga kakav je format njegovog obraćanja, ukoliko se posle njegovog izlaganja usvajaju nekakvi zaključci ili preporuke, to može biti vrlo negativno po Srpsku - navodi Šolaja.

NOVI UDAR NA REPUBLIKU SRPSKU Bošnjaci traže podršku od Kanade da unište Dodika

Na pitanje kako, i da li Srpska može osujetiti govor Komšića, Šolaja kaže:

– Srpska može diplomatksi da deluje, da obavesti članice Savjeta Evrope da Komšić nastupa samostalno i da njegov govor nije stav BiH. I da on ne zastupa čak niti stavove hrvatskog naroda u BiH. Ukoliko bi Savet Evrope prihvatio ili usvojio njegov govor, stavove, to bi značilo da prihvataju ustavni udar, jer je njegov najavljeni govor van ustava BiH - zaključio je Šolaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading