NOVI UDAR NA REPUBLIKU SRPSKU Bošnjaci traže podršku od Kanade da unište Dodika
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

U saopštenju objavljenom na sajtu ovog bošnjačkog instituta, inače, veoma aktivnog protiv Srba i svega što je srpsko u BiH, pričom o događajima u Srebrenici tokom proteklog građanskog rata, traži "zaustavljanje" srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u navodnom rušenju države.

BRUTALNE PRETNJE ŠMITA: Na Dodika više ne treba računati, zna se kako je doveden na vlast

"Od njega mirno ne spava ne samo BiH, nego i Kanada...", navodi se u saopštenju i dodaje da, kako se tvrdi, "nastanak entiteta Republike Srpske nije proizvod demokratije niti demokratskih procesa, nego "brutalne agresije i genocida...".

Ocenjujući Dodikovu politiku apsurdnom, iz IGK mu poručuju da, kako kažu, "ako sanja da entitet Republika Srpska može postati nezavisna u velikoj je zabludi”.

"Milorad Dodik mora biti zaustavljen. Ideje o podeli BiH moraju biti ugušene. To nije samo pitanje mira na Balkanu, nego pitanje mira u Evropi, svetu...", navodi se u saopštenju i dodaje da bi "poraz države BiH bi bio i poraz Kanade".

SRBADIJA KLIČE CELA - NE DAMO TE KOSOVO! Pavlina iz Orahovca rasplakala Banja Luku i zagrejala srce Republike Srpske (VIDEO)

IGK poziva i da se link ove akcije podeli na socijalnim i drugim medijima.

“Podelite ovo i sa svojim kanadskim prijateljima širom sveta....", navode i IGK.

Dodaju i da od Kanade zahtevaju takođe da, kako navode, podrži raspoređivanje NATO-a za "odvraćanje secesionista, sankcije za one koji traže uništenje države BiH, i novi sporazum koji će biti u korist svih građana, naroda i države BiH".

Komentari (1)

Loading
Aleks

18.01.2022 10:43

Opasno ! Kanađani mrze Ruse, bombardovali bi ih kad bi imali čime. Možda se istresu na Srbe u Bosni.