AMERIKANCI OBEĆALI ORUŽJE UKRAJINSKOJ VOJSCI Putin je napravio najveću grešku u svojoj karijeri
Alo

Kijev i njegovi zapadni saveznici proglasili su alarmantnu situaciju nakon što je Rusija okupila desetine hiljada u blizini ukrajinskih granica i pritisnula SAD na sigurnosna jamstva, uključujući blokadu pridruživanja Ukrajine NATO savezu.

Rusija s druge strane negira da planira novi vojni napad, dok su, kako se podseća u tekstu, SAD bile najveća podrška Ukrajine u sukobu s Moskvom nakon ruske aneksije Krima 2014. i izbijanja rata u istočnoj Ukrajini.

Kim ponovo lansirao rakete

"Mislim da je ruski predsednik Vladimir Putin napravio najveću grešku u svojoj karijeri podcenivši koliko će se narod Ukrajine hrabro boriti protiv njega ako izvrši invaziju", rekao je senator Ričard Blumental novinarima.

"Nametnućemo ozbiljne ekonomske sankcije, ali što je još važnije, daćemo narodu Ukrajine oružje, smrtonosno oružje koje mu je potrebno za odbranu života", rekao je nakon sastanka izaslanstva s ukrajinskim predsednikom Vladimirom  Zelenskim.

To oružje moglo bi uključivati ​​protivtenkovske projektile "Javelin", rakete "Stinger", malokalibarsko oružje i čamce, rekao je on. "Naša poruka je: biće posledica ako on odluči da prekrši svetost ove demokratije", dodala je senatorka Ejmi Klobučar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading