OGLASIO SE PREMIJER VELIKE BRITANIJE Boris Džonson uputio javno izvinenje zbog zabave u njegovoj rezidenciji za vreme lokdauna
Tanjug/Ap

Džonson je priznao da je bio na zabavi u Dauning Stritu 20. maja 2020. kad su društvena okupljanja ograničena na minimum i rekao da razume nastali bes.

„Razumijem bes koji osećaju prema meni zbog vlade koju vodim, pošto misle da u samom Dauning Stritu pravila ne poštuju oni koji ih donose“, rekao je posramljeni Džonson parlamentu.

VUČIĆ OBJAVIO MOĆAN SNIMAK IZ PRIBOJA Samo zajednički možemo da idemo napred! - Alo.rs

Premijer, koji je ubedljivo pobedio na izborima 2019. obećanjem da će osigurati izlazak Velike Britanije iz Evropske unije, rekao je da žali zbog svog postupka i da je mislio da je okupljanje radne naravi.

"Izašao sam u vrt nešto iza 18 sati 20. maja 2020. kako bih zahvalio grupama ljudi, pre nego što sam se vratio u kabinet 25 minuta kasnije i nastavio da radim", rekao je.

Najnovije informacije o slučaju Matej Periš! - Alo.rs

"Gledajući unazad, trebalo je sve da ih pošaljem unutra".

Opozicioni vođa Kir Starmer rekao je da Džonson mora da podnese ostavku i da javnost misli da je lažljivac.

"Premijeru, zabava je gotova", rekao je Starmer Džonsonu.

"Jedino je pitanje: hoće li ga izbaciti britanska javnost? Hoće li ga izbaciti njegova stranka? Ili će povući častan potez i odstupiti?", upitao je.

Neki konzervativni poslanici su rekli da će Džonsonov odgovor na rastući bes odrediti hoće li on ostati premijer.

"Njegov opstanak nije siguran u ovom trenutku", rekao je viši konzervativni poslanik, ali je govorio pod uslovom anonimnosti, zbog osetljivosti situacije.

Dve ankete javnog mnijenja u utorak pokazale su da više od polovine ispitanika smatra da bi Džonson trebalo da podnese ostavku.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading