HOROR! Misteriozna bolest napada mlade, lekari ne znaju šta se tačno dešava
Shutterstock

Progresivna neurološka bolest koja zbunjuje lekare pojavila se u kanadskoj provinciji Nju Branzvik, a iako je broj zvanično registrovanih slučajeva stigao tek do 48, naučnici su veoma zabrinuti. Problem, naime, ne predstavlja podatak po kom se pretpostavlja da je zaraženih najmanje 150, već činjenica da ova bolest pogađa mlađu populaciju, pa čak i one koji su odrasli bez prethodnih zdravstvenih okidača za takvu vrstu oboljenja.

Nestao Matej Periš, najnovije informacije - Alo.rs

Ono što zabrinjava je čitav niz zabrinjavajućih simptoma, uključujući brz gubitak težine, nesanicu, halucinacije, teškoće u razmišljanju i ograničenu pokretljivost. Lekare naročito pogađa to što pacijentima ne znaju šta da kažu – niti koja je to tačno bolest, niti kako se leči.

Poseban problem predstavlja i to što je zabeleženo najmanje devet slučajeva u kojima su dve osobe u bliskom kontaktu - ali bez genetskih veza sa pacijentima- takođe obolele.

Nestanak Matej Periš Razgovor svedok - Alo.rs

Jedan od zaraženih pacijenta razvio je simptome demencije i ataksije, a njegova supruga, koja ga je negovala, takođe je počela da ima nesanicu, ali i da gubi mišićnu masu, nakon čega su usledili demencija i halucinacije. Trenutno je njeno stanje gore od njegovog, hrani se na sondu i ima obilno lučenje pljuvačke, a njena negovateljica, devojka od dvadesetak godina, takođe je nedavno počela da pokazuje simptome neurološkog pada.

Lekari su zabrinuti pošto se ove vrste neuroloških problema retko javljaju kod mladih ljudi, a za sada nema ni naznaka o poreklu ove bolesti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading