BACIĆEMO NUKLEARNU BOMBU NA RUSIJU! Otvorena pretnja američkog glavešine! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Foto: Alo/ilustracija/EPA

 

"Ne bih isključio vojnu akciju. Mislim da je greška da sklonimo tu opciju sa stola, pa se nadam da će je predsednik zadržati", rekao je Viker o potencijalnom sukobu sa Rusijom.

Na pitanje kako on zamišlja vojni sukob sa Rusijom, Viker je rekao da bi to moglo da podrazumeva slanje američkih brodova u Crno more i uništavanje ruske vojne sposobnosti.

"Ne bih isključio ni slanje američkih trupa na teren", rekao je senator i dodao da SAD takođe ne bi smele da "isključe nuklearnu akciju", jer Amerika mora da pokaže čvrstinu u pregovorima sa Rusijom.

 

 

Vikerovi komentari zapalili su društvene mreže. Iako je bilo onih koji su ih pozdravili, bilo je i korisnika koji su smatrali da je ideja o upotrebi nuklearnog oružja "sumanuta".

Razlog za zabrinutost izaziva i činjenica da je Vikler jedan od čelnih ljudi Komiteta za oružane snage u američkom Senatu i njegove reči imaju veliku težinu.

Bajdenov specijalni savetnik za nuklearnu bezbednost Džon Vulfstal ocenio je da su Vikerove reči "opasne i neodgovorne".


Sa druge strane, republikanski kongresmen iz Ilionoja Adam Kincinger podržao je Vikera.

"Rusija će napredovati dok ne udari zid. Mi možemo da budemo taj zid ili možemo da se povučemo i nadamo da se Moskva ne nada obnavljanju celog Sovjetskog Saveza. Istorija se ponavlja ali mi to uvek poričemo kada se dogodi", rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Zoran

08.12.2021 12:08

Hoce li.ovaj senator da posalje i svoju decu u nuklearni rat sa Rusijom ? Naravno da nece ali tudju bi da budu topovsko.meso. Preti.nuklearkom kao da Rusi nece uzvratiti.posebno sto je Nato dosao pred kucu Rusije agresivno a ne Rusi pred kucu.ove ekstrwmne agresivne i.nasilne organizacije koja terorise ceo svet

MUJO

08.12.2021 12:10

Bacićeš ti ali i pre tebe baciće i oni i zbog takve budale bez mozga nastrada narod.Ajde ćuti i ne budali pametnije ti je.

MUJO

08.12.2021 12:12

Nije vam prvi put, ne znam kako vam Japanci oprostiše.Vi ste najveći zlotvori na zemaljskoj kugli.

Zoran

16.12.2021 15:50

Senatore Viker da li.znas da i Rusija na koju trazite da se baci.nuklerna bomba , ima istu takvu bombu koju.bi.vam vratila. Sta gospodine ocekujete za nase i.vase unucice decu majke,sestre na ovoj.planeti,. recicu vam : nestanak zemaljske kugle. Mrak.smert bolrst glad . A vi.to.trazite . Da li razumete tragediju za koju preferirate samo da bi vasa zemlja sacuvala dominantan eknomski.i.vojni polozaj koji.sigurno.gubi ....

Dragan

25.01.2022 11:46

Amerika polako ali sigurno srlja u svoju propast. Ako misli da su joj sve članice nato verne, grdno se vara. SAD, mnogo procenjuju Rusiju. Svoj nos, svugde traju i nesreću prave. Mogli bi lako i na svojoj teritoriji da osete miris ruskog baruta. I vreme je da ovoj naduvanoj državi dođe kraj.